Vratislav Mynář je obžalovaný z dotačního podvodu, v jeho domovských Osvětimanech lidé stojí na jeho straně

24. duben 2024 13:02

Obžaloba z dotačního podvodu nezměnila postoj obyvatel Osvětiman k bývalému kancléři Vratislavu Mynářovi. V městysu na Uherskohradišťsku, kde bydlí, to lidé veřejně neřeší a vesměs stojí na jeho straně.

Pokud se v Osvětimanech zeptáte na názor na Vratislava Mynáře, který tu vlastní velké množství pozemků, lyžařský areál, restauraci a penzion, uslyšíte buď chválu, nebo se vám lidé odmítnou vyjádřit.

O tom se přesvědčila i redaktorka Českého rozhlasu Zlín Leona Nevařilová, která Mynářův domovský městys navštívila. Poslechněte si reportáž.

Bývalý hradní kancléř Vratislav Mynář

Státní zástupce podal v dubnu 2024 obžalobu na bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře kvůli dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. Mynáře žalobce obžaloval z dotačního podvodu a z poškozování finančních zájmů Evropské unie. Mynář vyjádřil přesvědčení, že v řízení před soudem bude mít prostor pro svoji obhajobu. Obvinění označil za účelové.

Dotaci 5,99 milionu korun získala Mynářova společnost Clever Management před 13 lety, později úřady konstatovaly, že o peníze žádala neoprávněně. Dotaci firma loni vrátila.

Zdroj: iRozhlas

Spustit audio

Související