Výzva hejtmanství i hygieniků. Omezte hromadné akce, situace je vážná

16. listopad 2021 09:32

Krajská hygienická stanice vydala po dohodě se Zlínským krajem doporučení omezit maximální kapacitu při pořádání hromadných akcí. Doporučení se vztahuje na vnitřní i venkovní akce, například koncerty, oslavy nebo sportovní utkání.

Podle hejtmana Radima Holiše z hnutí ANO je důvodem zvýšený počet lidí s koronavirem v nemocnicích v kraji. Volná kapacita lůžek intenzivní péče je aktuálně 32 procent. Holiš uvedl, že bude apelovat na starosty obcí, aby pořádání kulturních akcí zvážili. V kraji roste počet lidí s covidem-19, každý 4. provedený test je pozitivní.

Čtěte také

S ohledem na skokový nárůst počtu covid pozitivních pacientů byla o pomoc v nemocnicích požádána Armáda České republiky. Ta vyslala 4 vojáky do nemocnice ve Valašském Meziříčí, 5 do Vsetína, ve čtvrtek 18. listopadu nastoupí 4 do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně a v pondělí 22. listopadu doplní vytížený personál další 4 vojáci v Uherském Hradišti. 

Jak to bude s nejbližšími sportovními akcemi?

Už v pátek 19. listopadu čeká domácí utkání extraligové hokejisty Zlína, kteří se v moravském derby střetnou s Olomoucí. Prvoligový Vsetín čeká o den později obdobný šlágr proti Přerovu. V neděli se fotbalisté Slovácka v přímém souboji o třetí místo v prvoligové tabulce utkají s pražskou Spartou, tam má návštěvnost dokonce atakovat osmitisícovou kapacitu stadionu v Uherském Hradišti.

Zástupci všech tří pořádajících klubů na dotaz Českého rozhlasu ale sdělili, že upravovat kapacitu hlediště z vlastní iniciativy neplánují, dodržovat budou platná hygienická opatření.

Přehled všech článků, spojených s tématem koronaviru ve Zlínském kraji od září 2020 najdete ZDE. Řazeny jsou podle data zveřejnění.

 

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související