Filé na kari

Vyzkoušejte s Apetýtem filé na kari a smetaně. Jídlo se hodí na lehkou večeři, kterou zvládnete za půl hodinky.

Připravte si:

  • 3 plátky filé
  • 120 g másla
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 menší cibuli
  • 1 lžičku kari koření
  • šťávu z citronu
  • trochu oleje
  • sůl, pepř a alobal

Postup:

  1. Mražené plátky rozmrazíme a opláchneme ve studené vodě, osušíme, osolíme a opepříme.
  2. V misce utřeme máslo s hořčicí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, šťávu z citronu a kari koření.
  3. Máslovou směs dobře promícháme, z alobalu si vystřihneme tři čtverce o velikosti 30x 30 centimetrů.
  4. Čtverce potřeme olejem, aby se filé nepřipalovalo, na každý čtverec položíme plátek, který přikryjeme máslovou směsí.
  5. Pořádně rybu zabalíme, aby směs při pečení nevytékala do trouby.
  6. Pečeme 20 minut na 200 stupňů.
  7. Takto připravené filé nejlépe chutná s vařenými bramborami a čerstvou zeleninovou oblohou. Díky alobalu si ryba zachová svoji chuť a nevysuší se.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.